Agilis módszertanok (Scrum, Kanban) alkalmazása szoftverfejlesztési projektekben

AG-DEV

Fejlesszünk, menedzseljünk hatékonyabban!

Képzési forma:
Képzés hossza:
2 nap (16 óra)
Képzés nyelve:
Magyar/Angol
2021.
április
19.
Normál
2021.
június
15.
Normál
Képzési forma:
Normál
Képzés hossza:
2 nap (16 óra)
Képzés nyelve:
Magyar/Angol
2021.
április
19.
2021.
június
15.

Ismertető

Az agilis szoftverfejlesztés igazi trükkje nem más, minthogy folyamatosan kísérletezni kell, tapasztalni kell, hibázni kell, és ami a legfontosabb mindig le kell vonni a tanulságokat. Csak így lehet fejlődni, és alkalmazkodni, minél jobban illeszkedni az adott körülményekhez. Természetesen minden cég, minden projekt másképp épül fel, másképp működik, más a környezetük, mind technológiai, mind hierarchia, mind üzleti szempontból.

A tanfolyam célja ennél sokkal földhözragadtabb. Egy részletes, gyakorlatias beszámolót ad az elmúlt évek tapasztalatairól, hogyan implementálhatók az agilis módszertanok különböző vállalati környezetekben. A száraz elmélet helyett sokkal inkább a módszerek mindennapi rutinba való beépülésére koncentrál, szimulációs és szerepjátékok segítségével.

Az agilis módszerek ismertetésén túl (SCRUM, Kanban) gyakorlatok segítségével lehetőséget biztosít, hogy az egyes eseményeket, az újfajta munkavégzést, a csapatmunkát és a közös felelősségvállalást kipróbálhassák a képzésen résztvevők. A képzés során tapasztalt product owner-i és / vagy scrum masteri múlttal rendelkező trénerünk segítségével rengeteg új fogással, és ötlettel lesznek a résztvevők gazdagabbak, melyek segítségével már akár másnap javíthatnak saját munkakörülményeinken, működési modellünkön.

A tanfolyamot szoftverfejlesztési projektekben résztvevő munkavállalóknak ajánljuk (fejlesztési vezetők, menedzserek, projektvezetők, fejlesztők, tesztelők, üzleti elemzők), hiszen a valós projektek és módszertanok alkalmazása során is az összes szoftverfejlesztés körüli szerepkör érintve lesz, és sok újat adhat a területhez. A képzés során lehetőség van az egyedi körülmények átbeszélésére, illetve tanácsot kaphat a résztvevő, hogy a saját munkahelyén hogyan érdemes az agilitást tovább fejleszteni. Lehetőség van a bevezetésről is beszélgetni, továbbá arról, milyen előfeltétele és kiknek a támogatása szükséges egy sikeres agilis bevezetéshez.

A tanfolyamot tapasztalt trénerek tartják, akik sok éves agilis projektmenedzsment gyakorlattal és szoftverfejlesztés-támogatási tapasztalattal rendelkeznek, valamint éles agilis módszertani bevezetésekben, tanácsadásokban vesznek folyamatosan részt. Dolgoztak a kisvállalati környezettől kezdve a nagyvállalati csapatokig, így rengeteg gyakorlati best practice tanácsot tudnak megosztani a résztvevőkkel.

 • A hagyományos módszertanok problémáinak felmérése a csoporttal közösen
 • Agilitás mozgató elemei
 • Scrum keretrendszer bemutatása
 • Scrumos alap értékek átbeszélése
 • A Kanban rendszer bemutatása
 • Scrum szimulációs gyakorlatok
 • Scrum és a Kanban módszertan kombinálási lehetőségei
 • Beszélgetések, hogy a résztvevőknél, hogyan lehetne fejleszteni az agilis módszertanok segítségével

1-2 év szoftverfejlesztési vagy tesztelési tapasztalat javasolt.

A tanfolyamot kifejezetten ajánljuk:

 • Együtt dolgozó, IT szoftverfejlesztő csapatnak (akiknek később agilisan kell dolgozni, vagy akiket érdekel az agilis szoftverfejlesztés)
 • IT szoftverfejlesztő csapatban dolgozó szoftverfejlesztő vagy szoftvertesztelő, vagy elemző
 • IT szoftverfejlesztő csapatban szorosan együtt dolgozó architekt
 • IT szoftverfejlesztő csapattal szorosan együtt dolgozó fejlesztési, operációs vagy product manager